Motor- en frametechniek in woord en beeld
search
  • Motor- en frametechniek in woord en beeld

Motor- en frametechniek in woord en beeld

 

Veilige betaling via ideal, Mistercash, paypal of via Bol.com

 

Bezorging via Bol.com binnen 24 uur

Bij het verschijnen van het boek ’’Motortechniek in woord en beeld” stond eigenlijk al vast dat dit een vervolg zou krijgen. Met ’’Motor- en frametechniek in woord en beeld” is het dan zover. De nadruk ligt in dit boek op de bij motorfietsen toegepaste frametechnieken. De verschillende frameconstructies van vroeger en nu en wat wij in de toekomst kunnen verwachten, passeren de revue en het aardige is dat ook hier te lande ontwikkelde technieken van onder andere, RB-projects, Bakker’s constructie en White Power aan bod komen.
Het blijft echter niet bij motorframetechniek alleen, want ook de veelbesproken term vermogen (de pk’s) en waar dit nu eigenlijk vandaan komt, wordt door Paul Klaver uitvoerig uit de doeken gedaan. Bovendien gaat hij ook nader in op racemotoren met hun superhoge vermogens.
Van de vreemde eend in de bijt, de Norton met wankelmotor, maakt Klaver gebruik om het principe van deze bijzondere motorconstructie nader toe te lichten.
Het boek besluit met de laatste ontwikkelingen op het gebied van brandstoffen en smeeroliën, waarbij wordt ingegaan op superplus- benzine, oliën speciaal bestemd voor motorfietsen en DOT 5 remvloeistoffen.
’’Motor- en frametechniek in woord en beeld” is bedoeld voor iedere motorliefhebber en geeft u samen met ’’Motortechniek in woord en beeld” de gelegenheid een fraai naslagwerk op te bouwen over de motor en zijn techniek.